سئو مخفف عبارت Search Engine Optimization بوده که به هیچ عنوان به معنی فریب موتورهای جستجو به روشهای غیر اخلاقی نیست. بلکه سئو را میتوان مجموعهای از روشها دانست که برای تغییر استراتژیک وبسایتها بسیج شدهاند. این تغییرات در راستای افزایش اهمیت صفحه در نتایج جستجو بسیار مهم هستند.
سئو فرآیندی پیچیده بوده و نیازمند دانش زیاد، صبر و علم پیش زمینه است. زیرا موتورهای جستجویی مثل گوگل به صورت مداوم الگوریتمهای رتبه بندی خود را تغییر داده و غیر قابل پیش بینی خواهند بود. بنابراین مهندس سئو موظف است که اطلاعات خود را همواره به روز نگهدارد.
الگوریتم رتبهبندی گوگل بیش از ۲۰۰ معیار جهت رتبهبندی یک سایت داشته و از این رو مهندسین سئو باید مهمترین معیارهای این الگوریتم را بشناسند.
اهداف سئو
به طور کلی هدف سئو، کمک به وبسایتهاست تا محل بالاتری در نتایج جستجوی طبیعی به دست بیاورند و کاربران بیشتری با کلمات کلیدی وارد شده با صفحات ارتباط داشته باشند. البته باید به این نکته توجه داشت که زمان، بزرگترین سرمایهگذاری برای بهینه سازی سایت و یا یک صفحه است.
با وجود اینکه ممکن است نتایج بهینهسازی جستجو به سرعت دیده نشود ولی در دراز مدت سئو باعث افزایش رتبهبندی سایت و افزایش بازدیدکنندگان خواهد شد. همانطور که میدانید برای وبسایتها خیلی مهم است که جز ۳ تا نتیجهی طبیعی اول باشند و ۵۸٫۴ درصد کلیکها را از آن خود کنند.
پس به طور کلی میتوان تاثیرات سئو بر وبسایت را به صورت زیر بیان نمود:
۱- بازدید وبسایت را بالا میبرد.
۲- ایجاد برند میکند.
۳- افزایش ترافیک سایت را موجب خواهد شد.
۴- باعث میشود وبسایت در صفحهی نتایج گوگل رتبهی بالاتری داشته باشد.
۵- فروش محصولات را افزایش خواهد داد.
۶- بهترین ابزار برای تبلیغات است.
سئو داخلی (On Page SEO)
سئوداخلی کدها را مستقیما کنترل کرده و محتویات وبسایت را که شامل متن، تصویر، پیوند و … است کنترل کرده و روشی پایه برای تلاشهای بهینهسازی وبسایت خواهد بود. هر چقدر کنترل و دقت شما در محتویات سایتتان بیشتر باشد، نتایج تاثیرگذارتر بوده و رتبهی شما در نتایج گوگل بهبود خواهد یافت.
سئو بیرون صفحه (Off Page SEO)
این روش بهینه سازی شامل تمام ارتقاهایی است که در خارج از وبسایت انجام میگیرد و شامل تمام کارهاییست که میتوان برای بالا بردن رتبه بندی بالای سایت، انجام داد. این بهینهسازی در مرحلهی اول سعی در بدست آوردن لینک دهندگان داشته و روی پیوندهایی که از سایتهای دیگر به سایت شما اشاره دارند، تمرکز کرده و سپس به بهینهسازی موتور جستجو توجه میکند.
SEO Off Page یک فرایند نامحدود بوده که در آن مهندسین سئو برای بدست آوردن پیونددهندهگان ادارهی آن را برعهده میگیرند.
سئو کلاه سفید (White Hat)
به طور کلی سئوی کلاه سفید به مجموعهای از تکنیکها، روشها و استراتژیها گفته میشود که از قوانین و مقررات موتورهای جستجو تبعیت میکنند و به هیچ عنوان به معنی فریب کاربران و یا دستکاری موتورهای جستجو نبوده و برعکس به عنوان سئو اخلاقی از ان یاد میشود.
این سئو یا اجرای بلندمدت داشته و یا از دستورالعملها و سیاستهای صحیح برای به دست آوردن رتبههای بالا در نتایج گوگل، استفاده میکند.
سئو کلاه سیاه (Black Hat)
سئو کلاه سیاه در مقابل سئو کلاه سفید قرار گرفته و به عبارتی با فریب کاربران و یا دستکاری الگوریتم جستجوی موتورهای جستجو، قصد دارد که رتبهبندی بالایی را بدست بیاورد.این روش بهینه سازی غیر اخلاقی بوده و توسط هیچ موتور جستجویی تایید نمیشوند.
انجام سئو کلاه سیاه، ممکن است باعث افزایش رشد ناگهانی در نتایج جستجوی گوگل شود ولی میتواند منجر به جریمه از طرف گوگل و یا حذف کامل از فهرست پایگاه دادهی موتور جستجو گردند.
به طور کلی استراتژیهای بهینهسازی برای توسعه وبسایت، شامل موارد زیر میباشد:
۱- بهبود در ساختار سایت
۲- استراتژی کلمات کلیدی
۳- استراتژی URL
۴- بهینهسازی کد
۵- پردازش متن
۶- بهینهسازی در لینکهای ورودی
۷- استراتژی برای نام دامنه و هاست
مهمترین مراحل سئو سایت
همانطور که قبلا هم اشاره شد، سئو و بهینهسازی وبسایت، فرایندی زمانبر و پیچیده بوده و تکنیکها و روشهای بسیاری را برای کسب رتبهی بالاتر در نتایج گوگل شامل میشود. برای موفقیت در سئو سایت، سه بازوی اصلی را باید در نظر بگیرید:
سئو تکنیکال
سئو تکنیکال شامل استانداردسازی کدنویسی سایت، رعایت اصول سئو در طراخی، بهینه سازی سرعت سایت، نشانهگذاری استاندارد، طراحی نسخه ریسپانسیو و … میباشد.
بازاریابی محتوا
موفقیت در سئو بدون محتوا، امری غیر ممکن است. بنابراین باید فعالیتهایی چون شناسایی کلمات کلیدی ارزشمند، آنالیز رقبا، تولید محتوایی با ارزش ، برچسب گذاری و دستهبندی، لینکسازی داخلی ، تدوین استراتژی محتوایی و … را در اولویت قرار داد.
لینکسازی هدفمند
اگر استانداردهای سئو تکنیکال را رعایت کرده و تولید محتوایی ارزشمند داشته باشید، میتوانید به صفحهی اول نتایج گوگل دست پیدا کنید. اما برای رقابت با سایتهای قدیمیتر نیازمند لینکسازی خارجی برای ساییتان خواهید بود. پس بر روی لینک سازیهای هدفمند تمرکز کرده و با رقبا، رقابت کنید.