وقتی که مدیر عامل شرکت و یا یک فرد تصمیم به راه اندازی وب سایت برای کسب و کار خود میگیرد، چالشها و مشکلات اصلی بعد از آن شروع خواهند شد. یکی از عواملی که در راه اندازی یک وب سایت از اهمیت زیادی برخوردار است، آشنایی با اقداماتی است که شما باید قبل از طراحی وب سایت با آنها آشنا شده و انجام دهید. در این پروسه شما بعد از تصمیمگیری در مورد چندین مورد کار را به افراد حرفهای و متخصص سپرده و فقط در هر مرحله، تاییدهای نهایی را انجام خواهید داد.
توجه داشته باشید که همیشه پیگیر کار و پروژهی خود بوده و با طراحان سایت خود تعامل خوبی داشته باشید تا بتوانید پروسهی طراحی سایت را به خوبی پشت سر گذاشته و در آخر یک سایت موفق و حرفهای راه اندازی کنید. یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در مورد طراحی سایت این است که افرادی که طراحی سایت انجام میدهند باید اطلاعات و تجارب زیادی در این مورد داشته باشند که شما میتوانید با بهرهگیری از این تجربهها سایتی حرفهای و خوبی داشته باشید.
مشخص کردن نوع وب سایت
در اولین قدم شما باید با توجه به نوع فعالیت خود تصمیم بگیرید که چه نوع وب سایتی مد نظر دارید. سایتها انواع مختلفی دارند که هر کدام اصول و روشهای طراحی مخصوص به خود را دارا بوده و قیمت نهایی هر کدام نیز متفاوت است. در اینجا به بررسی انواع وب سایت میپردازیم.
وب سایت فروشگاهی
یکی از کاربردیترین و رایجترین وب سایتها، وب سایت فروشگاهی میباشد که امروزه نیز بسیاری از آنلاین شاپها برای توسعهی کسب و کار خود از سایتهای فروشگاهی استفاده میکنند. به عنوان مثال آمازون، دیجی کالا و … مثالهای خوبی برای نشان دادن میزان تاثیر وب سایتهای فروشگاهی در موفقیت کسب و کارها میباشند. از جمله امکاناتی که یک سایت فروشگاهی باید داشته باشد میتوان به داشتن درگاه پرداخت آنلاین، دسته بندی مناسب محصولات، داشتن سبد خرید، امکان مقایسه محصولات و … اشاره کرد.
وب سایت شرکتی
شرکتها و سازمانهای مختلف به دلیل داشتن مخاطبان زیاد و ارائهی خدمات مهم و کاربردی به مردم، نیاز بیشتری به وب سایت دارند. وب سایتهای شرکتی میتوانند در دو نوع طراحی شوندکه نوع اول آنها به ارائهی مقالات، اخبار و اطلاعات مربوط به حوزهی کاری مربوط میشود. در نوع دوم سازمانها برخی از خدماتی را که به مردم ارائه میدهند را از طریق این سایتها انجام میدهند. در این مورد میتوان به سایت سازمان سنجش، سایت سازمانهای دولتی، سایتهای مدارس و دانشگاهها و … اشاره کرد.
وب سایت شخصی
نوع دیگری از سایت ها، وب سایتهای شخصی یا تخصصی هستند که نسبت به سایر انواع سایتها محدودهی گستردهتری دارند و بسیاری از مشاغل مختلف میتوانند برای توسعهی کسب و کار خود از این نوع وب سایتها استفاده کنند. وب سایتهای شخصی معمولاً برای کسب و کارهای شخصی راه اندازی شده و بر اساس هدف و نوع نیاز کاربران طراحی میشوند. از جمله سایتهای شخصی و تخصصی میتوان به سایتهای هواپیمایی، املاک و … اشاره کرد.
تحقیق در مورد کاربران و مخاطبان خود
بعد از این که نوع وب سایت خود را مشخص کردید و در مورد آن تصمیم نهایی را گرفتید، نوبت به این میرسد که کاربران و مشتریان خود را به خوبی شناخته و به نتیجهی کلی در مورد ویژگیهای آنها دست یابید چرا که شما باید مشخص کنید که مخاطبان شما چه قشری از جامعه هستند. پس برای طراحی وب سایت برای فعالیت خود، باید مشتریان و مخاطبان خود را بشناسید تا بتوانید با طراحی یک وب سایت خوب آنها را به سمت خود جذب کنید.
مشخص کردن امکانات مورد نیاز در سایت
سایتهای مختلفی که آنها را بررسی کردیم بنا به نوع فعالیتشان به امکانات مختلفی نیاز دارند. به عنوان مثال امکاناتی که یک سایت فروشگاهی دارد با امکانات یک وب سایت شرکتی فرق داشته و این امکانات بر اساس نیازهای مشتریان و مخاطبان شما باید شناسایی شوند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر بتوانید به خوبی نیازهای مخاطبانتان را شناسایی کرده و در جهت رفع نیاز آنها امکانات لازم را در اختیارشان قرار دهید سایت شما بازدید زیادی پیدا خواهد کرد و در نتیجه کسب و کار شما نیز رونق خواهد گرفت.
تعیین میزان بودجهی مورد نظر
بعد از اینکه ما نیازهای اولیه و اقدامات لازم را برای طراحی وب سایت انجام دادیم باید میزان بودجهای را که برای طراحی وب سایت لازم است تعیین کنیم. در تعیین بودجه باید به این نکته توجه داشته باشیم که مقدار پولی که میخواهیم برای این کار صرف کنیم در واقع سرمایه گذاری برای آیندهی کسب و کاری ما میباشد.
تحقیق در مورد انواع سیستمهای طراحی سایت
طراحی وب سایت علم پیچیده و سختی میباشد که فقط توسط افراد متخصص در این حوزه قابل انجام است. این افراد بنا به تصمیمی که میگیرید سایت شما را با انواع سیستمهای مختلف طراحی میکنند. شما نیز باید اطلاعاتی کافی و نه چندان زیاد در مورد سیستمهای طراحی سایت داشته باشید تا بتوانید انتخاب کنید که با کدام یک از آنها وب سایت شما طراحی شود. نکتهی حائز اهمیت در این مورد این است که هرچقدر که وب سایت شما با سیستمهای به روز و پیشرفته طراحی شود به همان میزان نیز حرفهای و کارآمد خواهد بود.
انتخاب شرکت مناسب برای طراحی وب سایت
بعد از اینکه در طراحی وبسایت اقداماتی را که مربوط به شما بود را انجام دادید نوبت به این میرسد که برای طراحی وب سایت خود یک شرکت و تیم حرفهای پیدا کنید. این که سایت شما توسط چه افرادی طراحی میشود خیلی مهم است چرا که با سپردن کار خود به افراد متخصص همیشه بهترین نتیجه را خواهید گرفت.
نوشتن و بررسی قرارداد با شرکت مورد نظر
بعد از اینکه شرکت مناسبی را برای طراحی سایت خود انتخاب کردید باید به سراغ قرارداد همکاری بروید. برای این کار ابتدا جلسهای برای آشنایی و گفتگو دربارهی سایت و انتظارات خود تنظیم کنید. بعد از آن شرکت موردنظر قرارداد کاری را تنظیم کرده و به شما ارائه میدهد. شما باید قرارداد را به خوبی مطالعه کرده و توجه کنید که خواستههای شما را ذکر کرده باشند و اگر این قرارداد نیاز به اصلاح یا تغییر داشته باشد به شرکت موردنظر اطلاع دهید.
بررسی و تایید دیزاین و طرح سایت
بعد از اینکه تمامی مراحل را طی کردید شما باید کار را به افراد حرفهای بسپارید و منتظر نتایج خوب برای سایت خود باشید. این افراد در هر مرحله که سایت شما را طراحی میکنند، تایید نهایی را از شما خواهند گرفت پس توجه کنید که در هنگام ارائهی اطلاعات به شما برای تایید، به خوبی فکر کنید و توجه کنید که تمامی خواستهها و انتظارات شما از سایت برآورده شده باشد و سپس منتظر تحویل سایت بعد از مدت زمان ذکر شده در قرارداد کاری باشید.