۵ روند مهم دنیای دیجیتال در سال ۲۰۱۶
اینترنت اشیاء (IOT):
اینترنت اشیا (به انگلیسی: Internet of Things) (یا IOT به اختصار) به طور کلی اشاره دارد به بسیاری از اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده و بتوان توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت کنترل و مدیریت شوند.
در طراحی معماری آن Auto-ID Centerمؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) نیز مشارکت دارد.
عبارت اینترنت اشیا، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آنها را سازماندهی و مدیریت کنند. اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل میکند ولی با اینترنت اشیاء تمام اشیاء به هم متصل میشوند. البته پیش از آن کوین کلی در کتاب قوانین نوین اقتصادی در عصر شبکهها (۱۹۹۸) موضوع نودهای کوچک هوشمند (مانند سنسور باز و بسته بودن درب) که به شبکه جهانی اینترنت وصل میباشند را مطرح نمود.
اینترنتِ اشیاء مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است که به طور خلاصه «اینترنت اشیاء» فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم میگردد.
رسانه دیجیتال:
رسانه دیجیتال رسانه ای است که تبادل یا انتشار محتوا در آن، تنها به کمک ابزارهای مجهز به پردازشگر دیجیتال میسر باشد.
طبق آییننامه ساماندهی و توسعه رسانهها و فعالیتهای فرهنگی دیجیتال رسانه دیجیتال عبارت است از رسانه مبتنی بر فناوری نوین اطلاعات و ارتباطات، شامل گونههای زیر: ۱-بسته نرمافزاری رسانهای. ۲-حامل دیجیتال حاوی داده. ۳-رسانه برخط .
تجارت الکترونیک:
تجارت الکترونیک (به انگلیسی: Electronic commerce) فرایند خرید، فروش یا تبادل محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق شبکههای کامپیوتری و اینترنت است.
تجارت الکترونیکی را میتوان انجام هرگونه امور تجاری بصورت آنلاین و ازطریق اینترنت بیان کرد. این تکنیک در سالهای اخیر رشد بسیاری داشتهاست و پیشبینی میشود بیش از این نیز رشد کند. تجارت الکترونیکی به هرگونه معاملهای گفته میشود که در آن خرید و فروش کالا و یا خدمات از طریق اینترنت صورت پذیرد و به واردات و یا صادرات کالا ویا خدمات منتهی میشود. تجارت الکترونیکی معمولاً کاربرد وسیع تری دارد، یعنی نه تنها شامل خرید و فروش از طریق اینترنت است بلکه سایر جنبههای فعالیت تجاری، مانند خریداری، صورت بردار ی از کالاها، مدیریت تولید و تهیه و توزیع و جابهجایی کالاها و همچنین خدمات پس از فروش را در بر میگیرد. البته مفهوم گستردهتر تجارت الکترونیک کسب و کار الکترونیکمیباشد.
به گزارش بیزنساینساید روند تغییرات دیجیتال در پایان سال ۲۰۱۶، با پیشرفت چشمگیری مواجه خواهد شد.
امروزه نزدیک به ۴۳ درصد از دنیا به اینترنت متصل هستند؛ اینترنتی که صحبت، به اشتراک گذاشتن عکس و انجام کسبوکار را در سراسر جهان برای ما آسان کرده است.
در نتیجه، ما در ۱۰ سال گذشته با پیشرفتهای تکنولوژیک بسیار بیشتری نسبت به آنچه در ۱۰ هزار سال گذشته شاهد آن بودیم، مواجه شدهایم؛ و در ۵ سال آینده، ما پیشرفتهای به مراتب بیشتری را مشاهده خواهیم کرد.
گروه خدمات تحقیقاتی بیزنس اینسایدر در مطالعهای به ۵ روند دیجیتالی برتر سال ۲۰۱۶ پرداخته و روندهای دیجیتالی کلیدی بخشهای مهم حوزه تکنولوژی را مورد شناسایی قرار داده است. این بخشها عبارتند از تلفن همراه، تجارت الکترونیک، رسانه دیجیتال، خدمات مالی دیجیتال و اینترنت اشیاء (IoT).
بر اساس این گزارش، تحولات کلیدی این بخشها به صورت زیر است. در حوزه تلفن همراه، اپلیکیشنهای پیامرسانی به یک سیستمعامل جدید تبدیل میشوند. در حوزه رسانه دیجیتال، تبلیغات برنامهریزیشده در سالهای اخیر به حد انفجار رسیده است. در بخش پرداخت، کیفپولهای همراه و هوشمند داستانی است که باید در سال ۲۰۱۶ نظارهگر آن بود. در بخش خدمات الکترونیک، تحویل و صادرات و واردات با توجه به خرید آنلاین بیشتر به طرز چشمگیری تغییر خواهد کرد. در IoT نیز، کسبوکارها به منظور کاهش هزینههای عملیاتی خود از اینترنت اشیاء استفاده میکنند.